1e Workshop Maasheggen Vlechten

1e Workshop Maasheggen Vlechten

Vorige week was onze eerste workshop Maasheggen vlechten, hierbij was Wanda Laarakkers aanwezig, ze heeft er een mooi artikel geschreven in de Bok

https://samenboxmeer.nl/berichten/workshop-maasheggenvlechten

Wil jij ook deelnemen deze leuke en leerzame workshop?

In het prachtige Unesco Biosfeergebied De Maasheggen kunt u de workshop volgen en deze oude ambacht te beleven en te ervaren. Hiermee werkt u mee aan het oudste cultuurlandschap van Nederland in stand te houden. De heggen worden al duizenden jaren gevlochten om weilanden af te bakenen. De Mei- en Sleedoornstruiken worden half doorgezaagd en naar de zijkant geleid.

Wilt u de Maasheggen ook ervaren, een bijdrage leveren aan dit prachtige landschap. En aan het eind van de workshop een stukje Maasheg gemaakt hebben en mee gewerkt te hebben om het in stand houden van een uniek landschap.

Wilt u het ook ervaren, onderstaande data kunt u deelnemen aan de workshop:                                                                                                               

19 November

3 December

17 December

Tijd:      11:00-15:00

plaats:  Camping & Gastenverblijf De Brembroeken Vortum-Mullem

Aanmelden: info@brembroeken.nl of 06-28179430

Kosten:  25.-

Doe laarzen of werkschoenen aan, kleed je in laagjes i.v.m. de doorns. Voor gereedschap, brillen, helmen en handschoenen en dergelijke wordt gezorgd.

Na een korte inleiding onder het genot van een heerlijke kop koffie/ thee met iets lekkers zullen we naar de Maasheggen gaan om daar het in de praktijk te brengen. Na terugkomst staat er een heerlijke kop soep voor u klaar. Natuurlijk is het na afloop mogelijk om een van de heerlijke Maasheggenproducten te proeven.

Wilt u op een andere datum deze workshop met uw vriendengroep, familie of collega’s doen, dit kan op aanvraag.

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze workshop te combineren met een verblijf op onze camping of in een accommodatie. Vraag hierna bij ons.